Faamanuiaga mamafa!Ua tuusaunoa e le Iunaite Setete le 352 tau i oloa a Saina ma faalautele atu i le faaiuga o le 2022![lisi fa'apipi'i]

信图片_20220325090602

Fa'afefea ona siaki pe o iai lau oloa i totonu o lenei tuusaunoaga:

Kiliki sa'o "faitau le uluai" i le pito o le tusitusiga e la'u mai ai le faila ma matamata i le lisi tuusaunoaga.

Fa'aaoga le upegatafa'ilagi o su'esu'ega o tau fa'asolo mai Amerika(https://hts.usitc.gov/) Va'ai.Ulufale i numera muamua e ono o le HS code a Saina.E tusa ai ma le faʻamatalaga o oloa, e mafai ona e mauaina le code HTS i le lotoifale i le Iunaite Setete.

O Oketopa na te’a nei, na fa’ailoa mai ai e le ofisa o le sui o fefa’ataua’iga a Amerika, o lo’o fuafua e tuusaunoa le 549 tau o oloa mai Saina ma fa’atalanoa tagata lautele i lea tulaga.

I le maeʻa ai o le toeitiiti atoa le afa tausaga, na tuʻuina atu ai e le ofisa o le sui o fefaʻatauaʻiga a le US se faʻamatalaga i le aso 23 e faʻamaonia ai le 352 mai le 549 Saina faʻaulufale mai na muai fuafua e tuusaunoaina mai tau.Fai mai le ofisa, o le faaiuga a le US i lena aso o le taunuuga lea o se faatalanoaga lautele lautele ma feutagaiga ma ofisa talafeagai a Amerika.

信图片_20220325090610

E pei ona silafia, i le taimi o le pulega a le sa avea muamua ma Peresitene o Amerika, na faia ai e le Iunaite Setete ni tau i luga o nisi o oloa mai Saina.
I le lotolotoi o le tetee a le aufaipisinisi Amerika, na amata ai ona toe faatino e le pulega pu le faiga tuusaunoaga o le tau i le 2018. Ae peitai, i le faaiuga o lana nofoaiga, na musu le pu e faalautele atu nei tuusaunoaga tau, lea na feita ai le toatele o taitai o pisinisi a Amerika.

O le a le uiga o lea tuusaunoaga o tau?

O le Wall Street Journal ma le South China Morning Post, o se faʻasalalauga i le gagana Peretania i Hong Kong, na faʻailoa mai o le mea moni, ua leva ona valaʻau mo le faʻaitiitia o tau i Saina i le Iunaite Setete.

据悉,自2018年至2020年,美国企业共提交约5.3万份关税豁免申请,但其中4.6万。抱怨说,部分对中国商品加征的关税,实际上损害了美国公司的利益.

O loʻo lipotia mai mai le 2018 i le 2020, na tuʻuina atu e pisinisi a Amerika e tusa ma le 53000 talosaga mo le tuusaunoaga o tau, ae o le 46000 o latou na teena.Ua faitio kamupani Amerika ona o nisi o tau i oloa a Saina e afaina ai le manuia o kamupani Amerika.

Mo se fa'ata'ita'iga, o se oloa mai Saina o lo'o fa'aaogaina e se kamupani Amerika i le sapalai o lo'o i lalo o le tau, a'o oloa e gaosia e pisinisi a Saina e fa'aaogaina ia lava oloa e le mafai ona totogi, lea e le mafai ai e pisinisi a Amerika ona tauva ma Saina i le tau.

O le masina na te’a nei, e to’a 41 senatoa mai itu e lua na vala’au atu ia Dai Qi, le sui o fefa’ataua’iga a Amerika, ina ia fa’atula’i se fa’atonuga atoatoa e fa’alautele ai le tulaga o oloa e agava’a mo le tuusaunoaina o tau.

信图片_20220325092706

Faaalia e le CNN, ua tele masina o faatali le tele o pisinisi a Amerika mo le toe faaauauina o nei tuusaunoaga, ina ia maua ai se mapusaga mai le faalavelaveina o sapalai ma le siitia o le tau o oloa i totonu o Amerika.O nei pisinisi e talitonu o le toe faʻaleleia o tuusaunoaga o tau e taua tele.

Na faailoa mai e le New York Times e faapea o le pulega a Biden o loo i lalo o le uunaiga a le au fai tulafono ma le aufaipisinisi e toe amata le faiga o tuusaunoaga ona o nei tau e afaina ai kamupani a Amerika ma tagata faatau ma tuu ai le Iunaite Setete i se tulaga le lelei.

Na faaalia le le fiafia o taitai o pisinisi tetele i le faiga faavae tau fefaatauaiga a le pulega o Biden ia Saina ma una’ia le Iunaite Setete ina ia aveese nei tau i luga o Saina ma faamanino le fesuiaiga o le tamaoaiga i le va o le tele o tamaoaiga o le lalolagi.

I le taimi nei, o tau i le Iunaite Setete o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia ma e ogaoga le tau o le tau.O le fa'amaumauga lata mai o tau o tagata fa'atau (CPI) na tu'uina atu ia Fepuari na si'itia i le 7.9% i lea tausaga ma lea tausaga, o se maualuga fou i le 40 tausaga.Na fa’ailoa e le Failautusi a le Matagaluega o Tupe a Amerika Yellen i le tausaga talu ai, o tau e matele ina si’itia ai tau i totonu o le atunu’u, ma o le fa’aitiitia o tau o le a i ai le a’afiaga o le “fa’aitiitia o le tau o oloa i totonu o le Iunaite Setete”.

I le tali atu i le faasilasilaga o le a toe amata e le Iunaite Setete le tuusaunoaga o le 352 siitaga o tau i oloa faaulufale mai mai Saina, na saunoa ai Shu jueteng, le fofoga fetalai o le Matagaluega o Pisinisi, i le aso 24:

"O lenei mea e fesoasoani i le fefaʻatauaʻiga masani o oloa talafeagai. I lalo o le tulaga o loʻo i ai nei o le siʻitia o le tamaoaiga ma luʻitau i le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le lalolagi, matou te faʻamoemoe o le a faia e le Iunaite Setete, i le taua tele o tagata faʻatau ma tagata gaosi oloa i Saina ma le Iunaite Setete, fa'aleaogaina uma tau ua tu'uina atu ia Saina i se taimi vave."

Pisinisi ma tagata ta'ito'atasi o lo'o galulue i fefa'ataua'iga talafeagai Fa'alogo lelei i suiga fou!


Taimi meli: Mati-25-2022